Festivalul se va desfasura in perioada 27 - 31 august, la Targu Mures.

"E un lucru neobisnuit, dar a tinut de perioada concediilor. Pana acum sunt inscrise in competitie aproape 100 de productii, din toata tara, sunt acoperite toate genurile, fiindca SIMFEST, fiind singurul festival de televiziune din tara, acopera toata gama de productii de televiziune si multimedia”, a declarat Ioan Ceausescu.

Acesta a adaugat ca noutatea acestei editii consta in organizarea celei de-a treia editii a ªcolii de vara pentru televiziune, care anul acesta se fixeaza pe o tema stricta si anume stirea de televiziune, iar timp de doua zile va fi training intensiv cu doi din cei mai bine cotati traineri de televiziune din Europa, Charels Fletcher, din Scotia si Tamas Barok, din Ungaria.

De asemenea va fi si o sectiune a concursului pe teme de mediu organizata de Fundatia Soros Romania, in parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent si cu festivalul SIMFEST. "Faza finala va avea loc in 30 august, cand vor rula sapte filme documentare pe teme de mediu, foarte valoroase, iar spectatorii pot sa asiste la dezbaterea despre modul in care acestea au fost realizate”, a spus Ceausescu. Publicul va putea viziona toate productiile din festival dupa care realizatorii isi vor prezinta toate productiile.

Premierul Scotiei, Alex Salmond, a urat succes noii editii a manifestarii care se va desfasura la Targu Mures. "Este extraordinar sa avem aceasta legatura stransa intre tarile noastre si, prin SIMFEST si Caledonia Media, aceasta legatura poate fi mai stransa si mai buna. Va doresc sa aveti un extraordinar SIMFEST 2008”, a transmis premierul scotian prin intermediul unui student bursier care participa ca voluntar la organizarea festivalului.

Mircea Thurdean a efectuat un stagiu practica de jurnalistica la Londra si Edinburgh sponsorizat de Caledonia Media lider European in dezvoltarea partenerilor de media. "Compania scotiana este partenera SIMFEST si acorda anual o bursa unui tanar care se remarca in cadrul festivalului. Fondatorul Caledonia Media, Charles Fletcher MBA este si in acest an trainerul principal al scolii SIMFEST”, a spus Ceausescu.

Charles Fletcher este unul dintre cei mai bine cotati traineri de televiziune din Europa si va participa si in acest an la ªcoala de Vara pentru Jurnalistii de Televiziune, alaturi de Tamas Barok din Ungaria.