"Dupa ce a jucat intr-un film produs de Hollywood, actritei Golshifteh Farahani i s-a interzis sa paraseasca Iranul”, precizeaza agentia de presa oficiala Irna.

Actrita a jucat in filmul american "Body of Lies", produs de Ridley Scott, alaturi de Leonardo DiCaprio, pelicula urmand sa fie lansata in luna octombrie.

Dupa rolul din "Body of Lies", Golshifteh Farahani, a primit o noua propunere pentru a aparea intr-un film american si trebuia sa ajunga, marti, la Hollywood, insa autoritatile i-au interzis sa paraseasca teritoriul iranian.

Agentia oficiala iraniana afirma ca actorii si actritele din aceasta tara au nevoie de aprobarea ministerului de cultura pentru a juca in productii straine.

In virsta de 25 de ani, Golshifteh Farahani a jucat in mai multe filme iraniene cu succes la public, printre care si pelicula "Santouri", care spune povestea unui muzician dependent de droguri. Filmul a fost criticat de publicatiile conservatoare, in special pentru ca a oferit o imagine sumbra a societatii iraniene si a problemei drogurilor.