Institutul Cultural Roman (ICR) va aduce, in cadrul programului lunar "Ultimii Rapsozi", initiat de Grigore Lese, sase muzicanti din Grecesti, judetul Dolj

Cei sase muzicanti sunt Ion Creteanu (voce), Mihai Fonea (vioara), Marian Ilie (contrabas), Maria Ilie (voce), Vasile Nica (cobza) si Adrian Lapadatescu (acordeon). Ei vor canta in Bucuresti, pe data de 28 august, de la ora 18.00, la sediul ICR, din Aleea Alexandru nr. 28.

Proiectul "Ultimii rapsozi" propune o serie de intalniri cu creatori si interpreti din lumea satului. Publicul urban are astfel ocazia unui contact nemijlocit cu rapsozii autentici, cei care conserva valorile muzicii traditionale.

Intalnirile presupun mai mult decat simple recitaluri: Grigore Lese, doctor in muzica, profesor asociat la Universitatea din Bucuresti si initiator al programului, intra in dialog cu protagonistii si ii prezinta spectatorilor pe cantareti. Locul muzicii in viata comunitatii din care provine, particularitatile instrumentelor, influentele si circulatia temelor sunt dezvaluite, astfel, „pe viu”, dupa un tipar care aminteste de seria Young People's Concerts, realizata de Leonard Bernstein cu Orchestra Simfonica din New York, in anii 1960-1970.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.