Festivalul de muzica usoara Mamaia 2008 va incepe joi seara, pe scena Teatrului de Vara, iar concursul se va desfasura in acest an in doua etape, dar tot pe sectiunile consacrate, de interpretare si creatie, informeaza NewsIn.
Cristian Zgabercea, membru in juriu si organizator al festivalului, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Mamaia, ca in acest an concurentii au fost selectati cu ajutorul unei caravane care a mers in 12 localitati, pentru a-i scuti pe viitorii interpreti de o cheltuiala pe care nu toti si-o puteau permite. El a mai spus ca, timp de doua zile, tinerii interpreti vor urca pe scena, iar apoi va fi organizata o finala in care se vor califica primele 12 piese la interpretare si primele opt la creatie, in ordinea notelor obtinute.

Organizatorii spun ca, in acest an, concurentii vor interpreta in ambele etape aceeasi piesa, urmand ca, de anul viitor, sa prezinte o alta piesa pentru finala. O noutate la editia din acest an a festivalului este prezenta orchestrei Big Band a Teatrului de Stat Constanta, care va fi dirijata de Viorel Gavrila.

Din juriul Festivalului de Muzica Usoara Mamaia fac parte Madalin Voicu, Berti Barbera, Adrian Romcescu, Cristian Zgabercea, Titus Andrei, Mircea Dragan, Daniela Vladescu, Corina Chiriac, Zoia Alecu si Cornelia Andreescu.

La Mamaia 2008 vor sustine recitaluri Directia 5, Parlament, Provincialii, dar si Marcel Pavel, Nico si Anna Lesko. Festivalul, care se desfasoara la teatrul de vara din statiunea Mamaia, va dura pana pe 24 august, iar fiecare seara de concurs va incepe la ora 20.45. Premiile acordate vor fi intre 500 si 1.500 de euro, iar trofeul Mamaia 2008 consta intr-un autoturism. Vor mai fi acordate, printre altele, premiul Teo Peter, al fundatiei Ion Voicu si al presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.