Daca Lenny Kravitz ne-a facut unguri la primul sau concert in Romania, a venit si vremea ungurilor sa fie facuti "romani". La festivalul Sziget din Budapesta, spectatorii concertului sustinut de Kaiser Chiefs au fost intampinati cu un "That's a nice one, BUCHAREST".
Ovidiu Sirb, unul dintre spectatorii romani prezenti in Budapesta, la Sziget povesteste: "Asadar, la sfarsitul melodiei dinainte de I Predict A Riot (oh, the perfect timing!), Ricky Wilson a urlat in microfon ori <Budapest> ori <Bucharest>, nu stiu exact, dar mi s-a parut ca ar fi vorba de Bucharest. M-am amuzat in sinea mea si m-am gandit ca ar fi tare sa greseasca vreun artist capitala Ungariei, daca pe-a noastra o tot gresesc".

Poate e cazul sa ne amintim de micuta eroare pe care a facut-o Lenny Kravitz, la concertul de pe Stadionul Cotroceni: "E prima data cand suntem aici. Multumim pentru primirea pe care ne-ati facut-o in tara voastra. Este foarte important, pentru ca avem nevoie de Ungaria pentru Love Revolution", a spus Lenny Kravitz, amintind de Michael Jackson, care, si el confundandu-ne originea, i-a salutat pe "locuitorii Budapestei" de la balconul Palatului Parlamentului.

Insa suntem gata sa lasam orice ranchiuna la o parte cand vedem ca nu doar tara noastra este confundata de artisti. "Nu trec 20 de secunde si Ricky urla cat poate el de tare <Nice one, Bucharest!>, moment in care cei 65.000 de unguri din public amutesc, iar cei cateva zeci de romani rasfirati prin multime izbucnesc in fluieraturi si rasete. Ricky isi da seama ca ceva nu e bine, se uita la tobosar, acesta ii sopteste capitala de 1.000 de puncte, iar solistul se intoarce catre microfon, rostind un <uhh… Budapest… Budapest> Pentru un public derutat , nu stiu in ce masura stiu ei de Bucuresti, oricum, hehe si poate putin suparat.”, mai adauga Ovidiu pe blogul sau.

Destul de suparati, ungurii si-au aratat nemultumirea fata de acest "Hello, Bucharest!" si pe cateva bloguri si site-uri maghiare, ironizandu-i pe cei de la Kaiser Chief si mentionand ca ar fi fost un concert perfect daca ar fi stiut si pe ce lume se aflau.

Pe site-ul oficial al festivalului Sziget au aparut deja reactii ale ungurilor prezenti acolo, care au marturisit ca "Nu am fost prea incantati de confuzia cu Bucurestiul, a fost aproape o insulta sa pomenesti de Bucuresti aici, insa am trecut de toata chestia dupa ce s-a corectat in nenumarate randuri."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.