Cel mai mare festival de film nord-american, gazduit de orasul canadian Toronto, se va bucura, la cea de-a 33-a editie care va avea loc intre 4 si 13 septembrie, de prezenta unor personalitati precum fratii Coen, Brad Pitt, George Clooney si mexicanul Gael Garcia Bernal, relateaza NewsIn.

In acest an, in cadrul festivalului vor fi proiectate 312 filme din 64 de tari, printre care 116 premiere mondiale.

Printre peliculele cele mai asteptate se numara “Prinde and Glory” - regia lui Gavin O'Connor, cu Colin Farrell si Edward Norton, "Nothing But The Truth" - de Rod Lurie, cu Matt Dillon, Alan Alda si David Schwimmer, precum si “Slumdog Millionaire”, noul film al regizorului britanic Danny Boyle, care a realizat “Trainspotting”.

Publicul acestui eveniment va putea vedea, in avanpremiera, doua productii neterminate: "New York, I Love You", o serie de scurtmetraje dedicate metropolei, semnate de Fatih Akin, Natalie Portman si Scarlett Johansson, si "Mesrine/L'ennemi public no. 1", un thriller despre viata unui gangster interpretat de Vincent Cassel.

Organizatorii au mai anuntat vizita a aproximativ 500 de vedete, de la Hollywood dar si a personalitatilor cinematografiei europene, cum ar fi Romain Duris, Vincent Cassel si fratii Dardenne.

Spre deosebire de marile festivaluri europene de la Cannes, Berlin, sau Mostra venetiana, evenimentul de la Toronto nu include o competitie oficiala, cu juriu, cel mai prestigios aici fiind premiul publicului.
Anul trecut, organizatorii au vandut 300.000 de bilete de intrare la festival.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.