La 51 de ani, Marian Nicolita a fost condamnat la singuratate de familia lui

Cu buricele degetelor mancate de var, scoate din buzunarul unor pantaloni trei sferturi o carte de identitate soioasa. Intinde mecanic actul respectiv catre noi. "Nicolita Marian. Parinti: Tanase si Tudora. Locul nasterii: Faurei, in '57. Domiciliul: tot Faurei, strada Pietii. Asta scrie aici!", ne explica, lapidar, barbatul.

E singurul lucru care il mai leaga de familia lui, de fiul sau, fotbalistul Stelei, Banel Nicolita. Amintirile i s-au estompat, pare un om fara trecut.

Prezentul inseamna doar munca, pe unde apuca, de dimineata pana noaptea, pentru un pachet de tigari si o paine cu 7-8 felii de parizer. Are, insa, demnitate. Respinge initial dialogul cu noi. "Eu sunt nimeni. Nu sunt tatal lui Banel. Daca aveti ceva de munca, vorbim? Sunt doar un tigan care munceste cinstit!", ne spune Marian Nicolita. La 51 de ani, a fost tocmit de o familie de caldarari din Buftea sa spoiasca o camera de lut. "Fac si eu ce pot. Am noroc acum ca dorm la oamenii astia. Stau unele nopti si plang ca nu stiu incotro sa o iau a doua zi. Cand termin aici, plec la Ramnicu Sarat, ca m-a chemat cineva acolo, sa zidesc o bucatarie. Apoi, habar n-am ce se mai intampla", se destainuie barbatul.

Poarta un tricou cu sloganul unei firme sarbesti, pentru care barbatul a muncit pana prin luna aprilie. "Am fost la constructii in Serbia, dar am avut ghinion. A cazut o schela peste mine si am stat mai mult timp in spital. Cand m-am externat mi-au dat oamenii bani sa ma intorc in tara, ca n-aveam nicio letcaie. Am venit la Buftea, la sora mea, dar nici ea nu ma prea poate ajuta?", continua barbatul.

La Faurei, familia i-a pus deja cruce!

Scoate ezitant o tigara din pachet. Le are numerotate, insa se invoieste pana la urma sa o aprinda:
"Mi-am zis sa fumez mai incolo, dar ca stam de vorba, dau gata una". Inevitabil, marturisirile ajung la fiul sau, Banel Nicolita. Nu mai stie nimic despre el. Nici ziarele nu le citeste, parca incercand sa se rupa definitiv de trecut: "Am vrut odata, acum cativa ani, sa vorbesc cu el. M-am dus la Steaua, dar a pus bodyguarzii pe mine! Mi-a zis sa nu-l mai caut! De atunci n-am mai auzit nimic de el. Nici la televizor nu ma uit, nici ziarele nu le citesc. Sa fie sanatos?".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.