Dupa a cincea saptamana de cand ruleaza in cinematografele americane, "Cavalerul negru" ("The Dark Knight") ocupa, pentru prima data, locul 2 in box-office, fiind detronat, in weekend-ul 15-17 august, de comedia "Furtuna tropicala", cu Ben Stiller in rolul principal, relateaza NewsIn.
De cand a intrat, miercurea trecuta, in cinematografele din SUA si Canada, "Furtuna tropicala" ("Tropical Thunder") a avut incasari de 37 milioane de dolari, dintre care 26 de milioane numai in weekend, cand "Cavalerul negru" ("The Dark Knight") a obtinut doar 16,8 milioane de dolari.

"Furtuna tropicala" - regizat de Ben Stiller, care joaca alaturi de Robert Downey Jr. - a avut, pe 11 august, premiera mondiala, marcata de protestul celor de la Special Olympics, revoltati de folosirea repetata a cuvantului "retardat" in scenariul acestei comedii.

Ben Stiller, Robert Downey Jr. si Jack Black interpreteaza actori care doresc sa faca cel mai mare film despre razboi realizat vreodata. Dupa ce fac cheltuieli exagerate pentru toate mofturile, producatorul le taie din buget si intreaga echipa se muta pentru filmari in sud-estul Asiei, unde vor avea de infruntat reale pericole, printre care traficantii de droguri.

Personajul interpretat de Downey este un actor care are rolul unui personaj de culoare. Robert Downey Jr., care apare in film cu fata pictata, a mai aparut pe marile ecrane, in aceasta vara, in SF-ul "Iron Man", care a avut incasari de aproximativ 99 de milioane de dolari in weekend-ul premierei, in luna mai.
"Cavalerul negru" a acumulat, in cinci saptamani, incasari de 471 de dolari, ceea ce il face filmul cu cele mai mari incasari din istorie dupa "Titanic", care a avut 601 milioane de dolari.

Ultimul film care a detinut prima pozitie in box office pentru patru saptamani consecutive a fost "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui" ("The Lord of the Rings: Return of the King"), in 2003-2004.

Cu un buget estimat la 185 de milioane dolari, potrivit International Movie Database, "Cavalerul negru" a depasit pragul simbolic de 400 milioane de dolari din incasari in box-office-ul american in doar 18 zile de la lansare. Fimul de animatie "Shrek 2" este, pana acum, singura productie care a atins cel mai repede acest prag, in 2004, dupa doar 43 de zile de la lansare.

In regia lui Christopher Nolan, cu Christian Bale in rolul principal si Heath Ledger (decedat in ianuarie) in rolul maleficului Joker, filmul a doborat deja recordul incasarilor in weekendul lansarii (158,4 milioane in trei zile) si in cel de-al doilea weekend, de asemenea. Filmul, al saselea din seria "Batman", a depasit in cel mai scurt timp si pragurile de 200 si, respectiv, 300 milioane dolari. Christian Bale este al patrulea actor care intrepreteaza rolul "Omului Liliac", dupa Michael Keaton, Val Kilmer si George Clooney. Adversarii super-eroului au fost interpretati, pe rand, de alte nume mari la Hollyood, cum ar fi Jack Nicholson, Danny De Vito, Jim Carrey sau Arnold Schwarzenegger.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.