O versiune spaniola a uneia dintre cele mai cunoscute povesti de benzi desenate ale personajului Tintin, "Lotusul albastru", a fost retrasa din librarii din cauza unor desene reprezentand scene de sex, relateaza "The Guardian".

Versiunea spaniola a "Lotusului albastru", semnata de Antonio Altarriba si intitulata "Lotusul roz", a fost retrasa din librarii, in urma presiunilor constante ale asociatiei Hergé - care apara drepturile de autor ale scriitorului belgian Georges Remi. Aceasta a argumentat ca noua poveste "perverteste personalitatea lui Tintin" si, prin urmare, a decis retragerea cartii din librarii.

In povestirea "Lotusul roz", scriitorul spaniol il prezinta pe Tintin la 30 de ani, intr-o criza existentiala, cu multi dintre prietenii sai disparuti. Tintin are relatii cu mai multe femei si, in cateva din scenele grafice din carte, apar doua personaje care fac sex. "Lotusul roz" a fost publicata anul trecut, la celebrarea a 100 de ani de la nasterea creatorului lui Tintin.

"Ca autor, sunt total impotriva plagiatului. Insa folosirea unor personaje deja existente nu este neobisnuita. Am folosit multe personaje din trecut in ultimele mele carti si n-am intampinat nicio problema. Dar, dupa acest incident, sunt decis sa nu mai scriu vreodata despre Tintin", a declarat, intr-un interviu, Antonio Altarriba.

Sexualitatea lui Tintin a fost mereu un secret bine pastrat de creatorul sau, Georges Remi, care a transformat personajul fara varsta intr-un model pentru milioane de copii din intreaga lume.

Tintin si catelul Milu au aparut in 1929, in povestirea "Tintin in tara Sovietelor". Pana in prezent, cei doi au fost protagonistii a 24 de albume cu povestiri, vandute in 230 de milioane de exemplare si traduse in 80 de limbi.

"Tigarile faraonului" si "Lotusul albastru" sunt primele albume cu Tintin traduse vreodata in romaneste. Cele doua volume povestesc aventurile lui Tintin si Milu in Egipt si China, pe urmele unei importante retele de traficanti de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.