Cele trei zile de festival au adus muzica buna si organizare pe masura. Cu toate acestea, spectatorii au cam chiulit de la concerte.
Intr-o Vama Veche unde nu a prea ramas nimic de salvat, pentru ca punkerii fac deja „casa buna“ cu ritmurile orientale, iar fundatiile de beton se ridica glorios in jurul plajei, cea de-a sasea editie a Festivalului Stufstock a adus trei scene pe care aproape 30 de artisti au impartit cei 80.000 de wati. In ciuda diversitatii soundului, de la heavy metal la jazz, si a organizarii ca la carte, publicul nu a dat navala in cele trei zile la concertele de la Marina Park, unde au ajuns abia 3.000 de spectatori.

Daca in anii trecuti Stufstockul aducea la Vama puhoaie de tineri si ambuteiaje inainte de inceperea concertelor principale, formula de anul acesta - prin care organizatorii au incercat sa aduca trupe noi, mai putin cunoscute - nu s-a bucurat de aceeasi popularitate.

Multi dintre cei care au preferat sa asculte hiturile eterne la terasele din Vama in loc sa mearga la Stufstock se plangeau de cei 75 de lei, cat costa biletul pentru o zi de festival.

Prima zi, joi, s-a deschis cu 40 de minute de rock bulgaresc, asigurat de trupa Crowfish, la care au participat vreo suta de oameni. Stafeta a fost preluata de australienii de la Konquistador si de Survolaj, care a pregatit intrarea in scena a headlinerilor de joi, finlandezii de la Apocalyptica, ajunsi la Vama Veche dupa ce soferul trupei s-a ratacit pe drumurile bulgaresti. Cunoscuti prin coverurile simfonice dupa Metallica, finlandezii au optat pentru o rapida tratatie cu mici, dupa care au urcat pe scena dominata de imaginea unui craniu cu aripi.

Celor aproximativ 1.500 de spectatori - de la rockeri connaisseuri pana la familisti - li s-au administrat 40 de minute de doze serioase de adrenalina. Sincronizandu-si violoncelele si capetele, rockerii trecuti prin Conservator au oferit publicului piese originale, dar si cateva dintre coverurile care le-au adus celebritatea, dialoguri cu spectatorii, dar si dedicatii pentru „fetele frumoase de la festival“. Ritmul si atmosfera au incaput apoi pe mainile britanicilor de la Air Traffic, care au pregatit intrarea romanilor de la The Amsterdams, care anul trecut se lansau pe scena mica a Stufstockului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.