Pentru Gigi Becali familia este un lucru sfant. O spune ori de cate ori are ocazia. Si o si arata, cand sare ca ars daca cineva indrazneste sa-i atace rudele. La cimitirul din Pipera, afaceristul a montat, in semn de respect pentru sora si tatal sau, trecuti in nefiinta, doua cruci imense, fiecare masurand 8 m inaltime, cele mai impozante monumente din zona. Pentru achizitionarea lor, latifundiarul a platit 30.000 de euro, iar la montare au fost daramati doi stalpi de inalta tensiune
Cele doua cruci pe care Gigi Becali le-a comandat pentru mormintele surorii si tatalui sau in cimitirul din Pipera sunt de departe cele mai mari. Crucile au fost comandate special in Italia, au 8 m inaltime si cantaresc 25 de tone fiecare. Potrivit unui calcul pe care a acceptat sa ni-l faca un specialist, o astfel de cruce, sculptata manual, costa cam 15.000 de euro. Monumentele au fost realizate din marmura de Carrara, iar plasarea lor in cimitir nu a fost usoara, isi amintesc groparii care au fost de fata cand s-au adus si montat. Din cauza dimensiunilor lor impresionante, a fost necesara daramarea si apoi mutarea a doi stalpi de inalta tensiune. Montarea crucilor a durat o saptamana, iar realizarea lor s-a facut in decursul a sase luni, deoarece au fost sculptate manual.

Dragostea pentru biserica i-a fost insuflata lui Gigi Becali de mama sa, dar mai ales de sora mai mare, apropiatii familiei sustinand ca nu au vazut femei mai apropiate de Dumnezeu, precum cele doua. Din pacate, sora lui Gigi s-a stins din viata prematur, iar din acel moment patronul Stelei a jurat sa ii duca mai departe 'misiunea', apropiindu-se din ce in ce mai mult de Dumnezeu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.