Ultimul film din seria Batman a depasit nume mari ale cinematografiei mondiale si a obtinut a treia pozitie in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie, dupa ce s-a clasat duminica pe locul 1 in box-office-ul nord-american pentru a patra saptamana consecutiv, relateaza NewsIn.

"The Dark Knight" a inregistrat vanzari de bilete in valoare de aproximativ 26 de milioane de dolari la nivel mondial, in intervalul de trei zile incepand de vineri, ridicand cifra vanzarilor la 441,5 milioane de dolari la 24 de zile de la premiera, a anuntat casa de productie Warner Bros. Pictures.

Filmul figureaza acum pe pozitia a treia in topul celor mai mari vanzari din toate timpurile, fiind depasit de "Titanic", cu 601 milioane dolari si de "Star Wars", cu vanzari de 461 milioane dolari.

Insa ajustat la inflatie, "The Dark Knight" ocupa o pozitie mai modesta, la numarul 49, potrivit firmei de monitorizare Box Office Mojo. Legendara pelicula "Gone With the Wind", din 1939, este castigatoare detasata prin aceasta metoda de masurare, cu vanzari de 1,4 miliarde dolari.

Warner Bros, divizie a Time Warner Inc, a estimat ca "Dark Knight" va depasi "Star Wars" in urmatorul weekend, si ca va marca un castig de aproximativ 520 milioane dolari.

Ultimul film care a detinut prima pozitie in clasamentul Box Office pentru patru saptamani consecutiv a fost "The Lord of the Rings: Return of the King", in 2003-2004, potrivit Box Office Mojo.

Columbia a precizat ca debutul a fost "peste asteptari", avand in vedere ca bugetul a fost modest, de 27 milioane dolari. Nu surprinzator, publicul a fost format in cea mai mare parte din persoane sub varsta de 25 de ani, a anuntat Sony Corp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.