Rowan Williams, arhiepiscopul de Canterbury, si-a exprimat optimismul cu privire la schimbarea pozitiei dezaprobatoare a Bisericii fata de homosexualitate.

“Relatiile intre homosexuali pot obtine iubirea lui Dumnezeu”, acelasi sentiment pe care Divinitatea il are pentru institutia matrimoniala, este de parere Rowan Williams.

In cadrul unei serii de lecturi scrise intre 2000 si 2001, perioada in care era arhiepiscop de Wales, Williams sustine faptul ca prohibitiile biblice destinate homosexualitatii, precum Leviticus, sunt adresate doar “heterosexualilor in cautare de noi experiente sexuale” .

Tot de partea acestei cauze se declara si intr-un schimb de corespendente cu un evanghelist crestin. Aici, Williams declara cu tarie ca mesajele critice la adresa homosexualilor nu sunt indreptate si catre acei oameni care sunt “inzestrati” de natura cu aceasta orientare.

“O relatie sexuala activa intre doi oameni de acelasi sex poate sa se bucure de binecuvantarea lui Dumnezeu intr-un mod asemanator mariajului, daca si numai daca cuplul impartaseste acelasi sentiment de absolut devotament”, marturisea Williams intr-una din scrisori.

Arhiepiscopul a mers mai departe prin a-si manifesta optimismul in ceea ce priveste acceptul bisericii fata de persoanele cu asemenea orientari: “Biserica si-a schimbat conceptiile in legatura cu multe probleme de-a lungul timpului, exemplu concludent fiind admisibilitatea morala a contraceptiei, fapt ce ma obliga sa ma gandesc ca si in aceast caz pot surveni schimbari” .

Publicarea scrisorilor a venit la cateva zile dupa ce Williams a “scapat nevatamat” dintr-o importanta reuniune a episcopilor anglicani. Intalnirea, incheiata sambata trecuta, a dezbatut problema hirotonisirii episcopilor de orientare homosexuala si binecuvantarea uniunii persoanelor de acelasi sex.

Documentele au alimentat furia conservatorilor evanghelici, deja enervati pe Williams pt ca a dat gres in a sustine disciplina intr-o biserica americana, prin sfintirea unui homosexual ca episcop in New Hampshire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.