Ministerul italian al Sanatatii a facut obligatorie, incepand de miercuri, inregistrarea de catre proprietari a tuturor cainilor din tara, carora li se vor implanta microcipuri cu scopul de a fi identificati, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Francesca Martini a semnat o decizie intitulata "identificarea si recensamantul populatiei canine", al carei scop este in special de a limita numarul cainilor vagabonzi si abandonati, potrivit unui comunicat publicat de minister.

Proprietarii de caini au la dispozitie 30 de zile incepand de la publicarea deciziei pentru a merge la veterinar, care va implanta animalelor un minicip electronic ce le va stabili identitatea. Acelasi veterinar va completa o fisa cu informatii despre fiecare caine in parte, documente pe baza carora se va infiinta un registru national canin. In cazul in care cainele isi schimba proprietarul, noul stapan trebuie sa primeasca si acest certificat.

In ceea ce priveste registrul national canin, acesta trebuie tinut de primarii, care trebuie sa isi echipeze si politia locala cu dispozitive de citire a microcipurilor electronice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.