Mai multe explozii s-au produs in cursul zilei de ieri, aparent fara nicio legatura, in trei locuri diferite: in orasul-port Varna, din Bulgaria, in zona unei cladiri a municipalitatii din Istanbul si in sudul Rusiei, la Soci.
  • VARNA

Explozia a doua bombe artizanale a avut loc la scurt timp dupa ora locala si a Romaniei 4.00, in fata magazinelor apartinand lantului Picadilli, al societatii Delta Max Group, inregistrata in Serbia, potrivit NewsIn. Exploziile au spart vitrinele si au deformat usile magazinelor.

In luna februarie, o explozie s-a produs intr-o spalatorie auto din Varna, centru turistic si principalul port al Bulgariei la Marea Neagra.

  • ISTANBUL

Mai multe grenade de mana au fost lansate joi dimineata asupra unei cladiri a primariei Istanbulului, situata in partea asiatica a orasului, informeaza presa internationala.
Martorii sustin ca au auzit patru explozii si au vazut doua persoane fugind de la fata locului. Cel putin o persoana a fost ranita, a precizat o agentie locala de stiri. Alte detalii nu sunt disponibile pentru moment.

Atacul intervine la o saptamana dupa ce 17 persoane au fost ucise in doua atacuri cu bomba dintr-un cartier al Istanbulului. Pentru detalii despre dublul atentat la Istanbul, soldat cu 17 mortI, click aici

  • SOCI
Doua persoane au murit si alte 13 au fost ranite joi in urma exploziei unui pachet pe o plaja din Soci (sudul Rusiei), unde se vor organiza Jocurile Olimpice de iarna din 2014, potrivit noului bilant anuntat de Interfax, relateaza AFP.

Potrivit martorilor oculari citati de Interfax, un barbat si o femeie au gasit un pachet pe plaja care apoi a explodat, cei doi murind pe loc.

Explozia, care s-a produs la ora locala 10.00 (09.00, ora Romaniei) pe plaja Loo, s-a soldat "cu ranirea altor 13 persoane, printre care se afla si o fetita de opt ani", a declarat pentru agentia Interfax un reprezentant al politiei locale. Cinci raniti au fost internati.

Soci este un loc de vacanta preferat de rusi, la Marea Neagra, la circa 1.300 de kilometri sud de Moscova. Presedintele Dmitri Medvedev urmeaza sa se intalneasca la Soci cu cancelarul german Angela Merkel, la 15 august.

Mai multe proiecte imobiliare si de infrastructura urmeaza sa fie implementate in vederea organizarii Jocurilor Olimpice de iarna din 2014. Soci se invecineaza cu Abhazia, republica separatista a Georgiei, aflata in centrul actualelor tensiuni intre Moscova si Tbilisi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.