Arheologii au descoperit vestigiile primului teatru in care s-au jucat piesele lui Shakespeare, in estul Londrei, pe locul unde urmeaza sa se construiasca un nou teatru, au anuntat miercuri reprezentantii Muzeului Londrei, unfirn.
Tower Theatre Company construieste o noua sala de spectacole pe locul care adaposteste vestigiile Teatrului Shoreditch, pe scena caruia dramaturgul elisabetan a aparut mai intai ca actor, iar mai tarziu au fost montate acolo primele sale piese.

Shakespeare era actor in trupa The Lord Chamberlain's Men (oamenii lordului Chamberlain), care dadea reprezentatii la Teatrul Shoreditch, unde au avut loc primele reprezentatii din "Richard al III-lea", "Visul unei nopti de vara" si "Negutatorul din Venetia", considera expertii.

Din cauza unui conflict cu trupa, in 1599, proprietarii teatrului din lemn l-au demontat in timpul noptii si au folosit materialul pentru a construi un alt teatru, The Globe, la sud de Tamisa.

Arheologii de la Muzeul Londrei au descoperit situl Teatrului Shoreditch, in forma octogonala, in timpul lucrarilor pentru construirea noului teatru al Tower Theatre Company.

Existenta Teatrului Shoreditch este cunoscuta de mult timp, insa nicun vestigiu nu a fost gasit pana acum, potrivit reprezentantului muzeului, Tim Morley. Vestigiile vor fi conservate pe locul pe care va fi inaltat noul teatru.

"Faptul ca vom construi un teatru pentru secolul al XXI-lea acolo unde cateva piese ale lui Shakespeare au fost montate pentru prima data reprezinta o mare sursa de inspiratie", a declarat Jeff Kelly, presedintele Tower Theatre Company.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.