Cinci barbati din aceeasi familie de nomazi au primit in total 49 de ani de inchisoare pentru spargerile comise, printre care si cel mai mare jaf al unei proprietati private din Anglia, pagubele totale fiind estimate de catre politie la peste 38 milioane de euro, informeaza NewsIN

Cei cinci membri ai familiei de nomazi Johnson din Gloucestershire au fost condamnati in total la 49 ani de inchisoare pentru jafurile comise intre 8 aprilie 2005 si 13 octombrie 2006, dar politia spune ca acestia activau de mai bine de 20 de ani in sudul Angliei.

Richard "Chad" Johnson, 33 de ani si Daniel O'Loughlin, 32 de ani, au primit cate 11 de inchisoare. Michael Nicholls, 29 de ani, a primit o pedeapsa de 10 ani, iar Albi Johnson, in varsta de 25 de ani, va petrece noua ani dupa gratii. Cel mai in varsta dintre ei, Ricky Johnson, 54 de ani, a primit 8 ani de inchisoare.

Jaful comis de ei in februarie 2006 la domeniul Ramsbury, la circa 125 km vest de Londra, a fost calificat de catre judecatorul de caz drept "cea mai mare spargere a unei proprietati private din Anglia". Printre antichitatile si obiectele rare furate de familia Johnson se numara si un ceas de pe vremea regelui Charles II, din 1675. Domeniul Ramsbury, al carui castel a fost construit in secolul 17, apartine unui "mogul" al pietei imobiliare din Anglia, Harry Hyams. "Colectia furata este descrisa ca fiind fara pret. Este foarte dificil sa se puna un pret pe aceste antichitati, unele dintre ele fiind foarte pretioase si rare. Este vorba de zeci de milioane de lire sterline", a declarat procurorul Reid.

La doua luni dupa jaf, politia a gasit aproximativ o treime din captura intr-un buncar subteran ce apartinea unui asociat al familiei Johnson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.