Pana ieri, britanicul Kevin Castle, 43 ani, locuia in exclusivistul hotel londonez Claridge, conducea numai masini de lux ca Jaguar si BMW, si lua cina doar in localuri de top precum 'The Ivy'. Si toate astea in timp ce era cautat de autoritati, cunoscut in randul acestora drept "hotul milionar".

In realitate un infractor condamnat, Kevin Kastle se imbraca la patru ace, in costume Armani si Versace, aratand ca un adevarat om de afaceri, si se prezenta la diferite companii si magazine din tara drept broker, inginer, investitor, agent de asigurari sau agent imobiliar, relateaza DailyMail.

Ii convingea astfel pe angajati sa-l primeasca inauntru, iar odata ramas nesupravegheat sustragea diferite bunuri. Se folosea ulterior de chitante contrafacute si returna bunurile furate in schimbul banilor.

A mers pana intr-acolo incat a sustinut ca lucreaza pentru Ministerul Apararii, cand el de fapt era falit.

Prin toate aceste modalitati ingenioase, Kevin Castle ajungea sa castige intr-o singura zi pana la 1.000 de lire sterline.

Hotul a fost luat in colimator de politie pentru prima oara in 2004, cand a incercat sa se foloseasca de o chitanta falsa intr-un magazin B&Q, in Bamber Bridge, Preston. Politia nu si-a dat seama atunci insa ca inselatoria fusese pusa la cale cu buna stiinta.

De abia in 2006 a inceput sa fie cautat de politie, dupa ce a trezit suspiciunea printre managerii unui magazin, pe care, de asemenea, incerca sa-i pacaleasca. A fost prins si arestat, dar eliberat la scurt timp pe cautiune, reusind astfel sa se faca nevazut.

A fost recapturat in februarie anul acesta, in urma unui anunt facut de Politia din Lancashire, la nivel national. In momentul prinderii sale, britanicul se plimba, fara nicio grija, intr-un BMW prin Nottinghamshire.

Castle, care avea deja 17 condamnari pentru 60 de fraude, comise intre intre aprilie - iulie 2006, a cerut ca alte 76 de ofense asemanatoare, practicate in perioada martie 2003 - aprilie 2007, sa fie de asemenea luate in considerare.

Astfel ca, faimosul hot milionar, a fost condamnat la inceputul acestei saptamani, la 2 ani si 4 luni de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.