• Pakistan

Fara indoiala, unele regiuni din Pakistan reprezinta incercari dificile, chiar si pentru cei mai cutezatori dintre turisti. Partea de vest este considerata a fi zona in care se ascunde Osama bin Laden, iar orasul Karachi este caracterizat inca de un nivel ridicat al violentei.

Cu toate acestea, Lahore, oras ce se afla la cateva ore de capitala, este considerat ca fiind “inima” acestei tari, jucand un rol important in istoria moderna a Pakistanului. Important centru politic, geografic si cultural Lahore, a reprezentat atat capitala Imperiului Mongol, cat si a statului Punjab, divizat in 1947, odata cu formarea Indiei si a Pakistanului. Incercati sa vizitati orasul in timpul festivalului traditional Basant, care are loc anual.

  • Columbia

Rebelii organizatiei teroriste FARC, detin controlul asupra anumitor parti ale junglei columbiene dar, in ultimii ani, numarul conflictelor s-a diminuat considerabil.

De asemenea, zilele mogulului din lumea cocainei, Pablo Escobar sunt uitate demult. Incet incet, Columbia devine o tara “normala”, civilizata, in care se dezvolta restaurante de clasa mondiala, centre comerciale si localuri destinate distractiei. Intr-o campanie recenta de promovare a tarii este mentionat faptul ca, in zilele noastre, cel mai mare risc pe care ti-l asumi vizitand
Columbia este acela de a nu-ti mai dori sa pleci.

Cu toate ca numarul turistilor s-a dublat in ultimii patru ani, Columbia ramane cel mai bine tinut secret al Americii de Sud.

Click aici pentru a descoperi si alte astfel de destinatii, precum Bangladesh, Etiopia, Libia, Cambodgia, Bosnia si Herzegovina.