Potrivit institutiei citate de AFP, este vorba despre cel mai grav caz de piratare si furt de identitate descoperit vreodata in Statele Unite.

Numerele de carduri furate erau vandute pe internet altor infractori din Statele Unite si Europa si folosite pentru a retrage zeci de mii de dolari.

Dintre cei 11 arestati, trei sunt americani, trei sunt ucraineni, doi chinezi, unul este din Belarus, unul din Estonia, iar in cazul unuia, tara de origine nu este cunoscuta, a precizat Departamentul de Justitie.

Potrivit acuzarii, suspectii au obtinut numerele cartilor de credit piratand retelele informatice wireless ale unor magazine precum TJX Companies, BJ's Wholesale Club, OfficeMax, Boston Market, Barnes & Noble, Sports Authority, Forever 21 si DSW. Dupa ce intrau in retele, ei instalau programe care obtineau numerele cardurilor, parolele si alte informatii bancare.

"Acest caz arata cat poate costa folosirea cu intentii rele a unei tastaturi. Consumatorii, companiile si guvernele din toata lumea trebuie sa continue sa dezvolte modalitati de protejare a informatiilor personale si profesionale sensibile", a declarat procurorul statului Massachusetts, Michael Sullivan.