Aproape jumatate dintre femeile din Statele Unite, 49%, se declara gata sa il voteze pe democratul Barack Obama, cu 11% mai multe decat pe republicanul John McCain, dar alte 10% dintre ele spun ca nu s-au hotarat inca pe cine vor vota la alegerile prezidentiale din noiembrie, relateaza NewsIn.

Potrivit sondajului dat publicitatii marti de postul de televiziune Lifetime Network, aproape o cincime dintre femeile care au sustinut candidatura senatoarei de New York Hillary Clinton, adica 18%, afirma ca il prefera pe John McCain, iar 76% dintre ele spun ca il vor vota pe Obama.

Candidatul democrat beneficiaza de sprijinul a 89% dintre femeile de culoare si a 62% dintre cele hispanice. In schimb, alegatoarele albe il sustin in proportie de 47% pe McCain, fata de 38%, cate il sustin pe Obama.

Majoritatea alegatoarelor - 53% - au o parere buna despre senatorul de Illinois, in timp ce 28% au o parere proasta. 37% dintre femei declara ca au o parere buna despre McCain, cu 6% mai multe decat cele care au o parere negativa.

Intrebate in care dintre cei doi candidati au mai multa incredere, 42% dintre femeile care au luat parte la sondaj l-au ales pe Obama, cu 10% mai multe decat cele care l-au indicat pe McCain. Insa 14% afirma ca nu au incredere in niciunul dintre candidati, iar 5% in amandoi. Femeile albe au mai multa incredere in McCain decat in Obama (41% fata de 31%).

Sondajul a fost realizat in perioada 25-29 iulie pe un esantion de 500 de femei, plus doua esantioane de cate o suta de femei de culoare si hispanice. Marja de eroare este de plus sau minus 4,4%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.