Doua avioane care transportau in total 287 de pasageri s-au lovit la nivelul aripilor, marti, pe aeroportul din Manchester, din nord-vestul Marii Britanii, insa incidentul nu s-a soldat cu victime, au declarat surse aeroportuare, citate de AFP

Incidentul s-a petrecut in primele ore ale dupa-amiezii cand un Boeing 737-800 al companiei irlandeze Futura, cu 180 de pasageri la bord si avand destinatia Tenerife, a acrosat un Airbus A320 al companiei germane Lufthansa ce transporta 107 pasageri cu destinatia Frankfurt, Germania.

"Avioanele se deplasau la sol catre pista cand avionul Futura a lovit marginea aripii avionului Lufthansa", a explicat o purtatoare de cuvant a aeroportului. "Este un acrosaj de aripa cu adevarat minor", care nu s-a soldat cu niciun ranit, a mai spus purtatoarea de cuvant.

Cele doua aeronave au fost imobilizate la sol, iar Autoritatea Aviatiei Civile a deschis o ancheta.
Un purtator de cuvant al companiei germane Lufthansa a declarat la Frankfurt ca aeronava Airbus a suferit "pagube importante". Avionul era oprit in momentul incidentului, cu frana trasa, si astepta autorizarea pentru decolare in momentul in care a fost acrosat de celalalt avion, a explicat purtatorul de cuvant al companiei Lufthansa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.