Seful Guvernului kosovar Hashim Thaci a numit marti un fost luptator separatist, Fehim Mujota, in functia de ministru al apararii, transmite AFP, potrivit NewsIn.

"Premierul Hashim Thaci l-a primit pe Fehim Mujota, care a fost numit ministru, si i-a impartasit decizia sa de a-i incredinta ministerul care se ocupa de fortele de securitate" ale Kosovo, care si-a proclamat independenta in 17 februarie.

Mujota face parte din Partidul Democratic din Kosovo (PDK) al lui Thaci, provenit din Armata pentru Eliberare nationala (UCK), gherila care lupta pentru independenta fata de regimul autoritar al presedintelui iugoslav Slobodan Milosevici in timpul conflictului din 1998-1999.

Numirea lui Mujota nu a fost posibila inainte de intrarea in vigoare a Constitutiei Kosovo, la jumatatea lunii iunie.

Serviciile de securitate kosovare vor numara 2.500 de membri si 800 de rezervisti, asa cum prevedea planul mediatorului ONU Martti Ahtisaari, care pleda pentru independenta sub supraveghere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.