Trei civili si un politist ONU au fost raniti luni seara in urma unor ciocniri din orasul divizat etnic Kosovska Mitrovita, unde situatia ramane "tensionata", a declarat un oficial din politia kosovara, potrivit NewsIn.

"Un albanez, doi sarbi si un ofiter din politia ONU au fost raniti" in timpul ciocnirilor, a declarat pentru AFP Besim Hoti, purtator de cuvant al politiei kosovare din nordul Kosovo. Hoti nu a dat precizari cu privire la gravitatea ranilor, provocate de pietre.

Altercatia s-a produs in apropierea principalului pod peste raul Ibar, care divizeaza Mitrovita intre partea sa sudica, majoritar albaneza, si cea nordica, unde sarbii sunt cei mai numerosi.

"Situatia este de acum sub control, dar ramane tensionata", a declarat Hoti, adaugand ca politia locala si Forta de pace a NATO (KFOR) si-au consolidat prezenta in cartierul unde s-au produs ciocnirile.

Kosovska Mitrovita, care a fost adeasea teatrul ciocnirilor interetnice, are o populatie de circa 20.000 de sarbi care nu recunosc independenta Kosovo proclamata unilateral in 17 februarie, si 80.000 de albanezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.