Trei persoane au fost inculpate si plasate sub control judiciar pentru ca i-au trimis un mesaj care continea injurii si amenintari ministrului francez al justitiei, Rachida Dati, pe telefonul sau personal, informeaza NewsIn.

Dati a primit saptamana trecuta un mesaj ai carui autori amenintau ca vor "arunca in aer Toulouse-ul", oras din sud-vestul Frantei, ceea ce a determinat Directia Nationala Antiterorism sa lanseze o ancheta la ora 4.00 dimineata (5.00 ora Romaniei), potrivit postului de radio RTL.

Politia a identificat fara dificultate telefonul mobil de pe care a fost expediat mesajul, apartinand unui tanar din apropiere de Toulouse. Autoritatile au respins repede pista unei amenintari teroriste serioase, potrivit unor surse concordante.

Sambata, justitia i-a inculpat pe tanarul in varsta de 21 de ani, si doi prieteni ai sai, dintre care unul lucra pentru operatorul de telefonie SFR, pentru amenintare, ultraj si divulgare de informatii confidentiale fara autorizatie.

Autorul mesajului a declarat ca a vrut sa se "distreze", impreuna cu prietena sa, care avea acces la fisierul cu numerele de telefon ale personalitatilor.

Potrivit RTL, cei trei avea si numerele socialistei Segolene Royal, actorului de comedie Gad Elmaleh si fotbalistului Karim Benzema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.