La o zi dupa atentatul din Kashgar, soldat cu 16 victime, optsprezece teroristi straini au fost arestati in provincia musulmana Xinjiang din vestul Chinei, au anuntat autoritatile chineze, potrivit NewsIn.

"Politia din Xinjiang a arestat deja 18 teroristi originari din strainatate", a declarat intr-o conferinta de presa secretarul Partidului Comunist chinez din Kashgar, Shi Dagang, fara sa precizeze cand au avut loc arestarile.

Potrivit traducerii Reuters, este vorba despre "agitatori straini". Totusi, oficialul local le-a spus jurnalistilor ca arestarile nu au legatura cu atacul de luni, ci cu un incident anterior, adauga agentia Reuters.

Astazi, la Kashagar securitatea fusese consolidata, potrivit agentiei China Noua, iar tensiunea era palpabila. Accesul la internet a fost suspendat, potrivit oaspetilor unui hotel. Politistii au intrat cu forta in camera unui fotoreporter al AFP si l-au fortat sa stearga fotografiile pe care le facuse la locul atacului. Pe de alta parte, jurnalistii sunt urmariti constant de politisti in civil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.