Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing au afirmat marti ca pot "asigura securitatea" evenimentului, a doua zi dupa atentatul sangeros din Xianjiang, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Putem asigura securitatea Jocurilor Olimpice", a declarat purtatorul de cuvant al Comitetului de Organizare (BOCOG), Sun Weide, cu trei zile inainte de ceremonia de deschidere. "Am desfasurat deja un sistem de securitate impresionant, suntem pregatiti sa facem fata la tot felul de amenintari", a adaugat Sun intr-o conferinta de presa.

"Exista riscuri privind securitatea Jocurilor Olimpice, din acest motiv am pregatit sute de planuri", a adaugat purtatorul de cuvant, fara a face alte precizari.

Luni, un atentat vizand un post de politie din Kashgar, in regiunea Xianjiang, cu majoritate musulmana, s-a soldat cu 16 morti. Atacul, care ar fi fost de origine "terorista", a fost comis de doi agresori, potrivit autoritatilor chineze. Cei doi suspecti sunt de etnie uigura, musulmani turcofoni, a anuntat agentia China Noua.

Aflati la bordul unui camion, cei doi au intrat intr-un grup de 70 de politisti care faceau jogging. Ei au coborat apoi si au lansat dispozitive explozive artizanale si au injunghiat politisti. Paisprezece dintre ei murit pe loc, iar alti doi in timpul transferarii la spital.

Armata chineza a desfasurat peste 34.000 de soldati, 121 de elicoptere si 33 de nave pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice (8-24 august).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.