Serbia ar putea pierde ajutoarele americane, in valoare de 50 de milioane de dolari, daca nu coopereaza cu Washingtonul extradand un tanar sarb care a batut un student american, aflat in coma de cateva luni, relateaza NewsIn.
Este vorba despre Miladin Kovacevici, un sarb de 21 de ani, care s-a batut la inceputul lunii mai cu un tanar american, Bryan Steinhauer, intr-un bar din campusul Universitatii Binghamtom, in nordul statului de New York. Studentul american este in coma de la incident.

Miladin Kovacevici s-a intors in Serbia, dupa ce a fost eliberat pe cautiune de justitia americana. El a platit 100.000 de dolari si a predat autoritatile pasaportul. A reusit totusi sa paraseasca Statele Unite dupa ce a obtinut de la Consulatul sarb de la New York un pasaport temporar.

El era convocat de justitia americana pentru 1 august, dar nu s-a prezentat, ceea ce a determinat un senator de New York sa ameninte cu suspendarea ajutoarelor pentru Serbia, daca nu coopereaza in acest caz.

"Exista termenul de 1 august fixat de Departamentul de Stat, care in mod evident nu a fost respectat", a declarat senatorul democrat de New York Charles Schumer unui post de televiziune local.

Congresmenul a adaugat ca, in consecinta, va cere legislativului sa revada ajutorul acordat de Statele Unite Serbiei, in valoare de 50 de milioane de dolari pe an.

"Studiez in prezent care sunt ajutoarele externe a caror suspendare ar fi cea mai eficienta pentru a face maximum de presiuni. Voi face acest lucru in septembrie", a declarat el pentru televiziunea News 10.
Senatorul si colega sa Hillary Clinton, fosta candidata la investitura democrata pentru Casa Alba, amenintasera Serbia cu "consecinte serioase", daca nu coopereaza in acest caz.

"Nu vom fi multumiti atata timp cat Kovacevici nu se va intoarce in Statele Unite pentru a se supune justitiei", a avertizat senatorul Schumer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.