Politia spaniola a descoperit pe internet un manual de antrenament al organizatiei al-Qaida, in care sunt descrise metode pentru a arunca in aer masini sau drone capcana, in atacuri vizand fortele internationale desfasurate in Liban si Afganistan, transmite postul de radio Cadena Ser, citat de AFP.
Manualul, avand opt pagini, este destinat celulelor al-Qaida din Europa si a fost realizat la inceputul lunii iunie, potrivit unor surse din politie, conform NewsIn.

Directia Generala a Politiei si Ministerul spaniol de Interne nu au fost in masura sa confirme sau sa infirme pentru moment informatiile.

Manualul fixeaza ca tinta de atac "structurile comandamentului militar al inamicilor islamului", fara a fi necesara recurgerea la atentate sinucigase.

Manualul detaliaza, printre altele, trei moduri de a arunca in aer drone-capcana, cu ajutorul unor telecomenzi si de a indrepta masini-capcana, fara sofer, pentru a lovi tinte, cu ajutorul unor antene parabolice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.