Doua persoane au decedat si alte peste76.000 au fost evacuate in urma precipitatiilor abundente provocate de sezonul ploios in estul Chinei, a anuntat luni agentia de presa China Noua, citata de AFP.
In provinciile Anhui si Jiangsu au fost inregistrate inundatii record, dupa ploile abundente care au cazut de joi pana sambata, potrivit agentiei oficiale.

Numai in provincia Anhui inundatiile s-au soldat cu moartea a doua persoane si cu pabube care ar putea atinge 1,5 miliarde de yuani (140 de miliarde de euro), potrivit autoritatilor. Peste 24.000 de locuinte au fost distruse, iar culturi agricole importante au fost acoperite de ape.

Peste 76.361 de persoane au fost evacuate, potrivit China Noua, care citeaza oficiali din provincia Anhui.
Pe de alta parte, specialisti de la Institutul meteorologic din capitala chineza au avertizat ca ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing ar putea fi afectata de ploi abundente, furtuni si chiar taifunuri in unele orase in care se organizeaza JO.

"Cu cateva zile inainte nu sunt prognozate averse semnificative"
, a declarat Wang Jianjie, adjuncta directorului Institutului. "Insa la 8 august, cerul Beijingului va fi innorat si vor fi averse si furtuni", a adaugat ea, precizand ca nu poate spune daca ploia se va inregistra in timpul spectacolului dat de aproximativ 10.000 de figuranti si care se va incheia cu un foc de artificii.

In ceea ce priveste taifunurile, Wang Jianjie a spus ca sunt asteptate doua sau trei din zona Pacificului in timpul JO, care vor afecta Hong Kongul, unde se vor defasura probele de echitatie si asupra Shanghaiului, unde se va desfasura turneul de fotbal. Si portul Qingdao, locul unde vor avea loc probele nautice, ar putea fi afectat, a spus ea, explicand totusi ca un ciclon nu va dura decat o zi sau doua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.