Asasinarea celor doua persoane, in varsta de aproximativ 70 de ani, ar fi avut loc la doua luni dupa rapirea lor, in 19 aprilie 2002, de la proprietatea lor din La Calera, din apropiere de Bogota, potrivit unor informatii confirmate pentru armata de un fost membru al gherilei, care s-a predat. Cei doi ostatici ar fi fost executati deoarece reprezentau un obstacol pentru mobilitatea rebelilor.

"Autoritatile ne-au informat ca, din pacate, parintii mei au fost ucisi. Speram sa gasim cadavrele pentru au pune capat acestui cosmar", a declarat fiica victimelor, Patricia Angulo, in cursul unei emisiuni radiofonice.

"Profit de aceasta ocazie pentru a transmite FARC ca avem dreptul, la fel ca celelalte familii, sa stim unde se afla parintii si bunicii nostri", a adaugat ea.

In cursul unei manifestatii de amploare pentru sustinerea ostaticilor, organizata in 20 iulie, vicepresedintele columbian Francisco Santos imprimase fotografia cuplului executat pe camasa sa, pentru a cere eliberarea celor doi.