Autoritatile americane din domeniul sanatatii au recunoscut ca au subestimat numarul noilor cazuri de SIDA din Statele Unite, intr-un studiu care demonstreaza ca epidemia este mai grava decat se credea, relateaza presa internationala.

Circa 56.300 persoane au fost infectate cu virusul HIV in 2006, cu 40% mai multe decat previziunile vizand 40.000 de noi cazuri pe an, a infomat centrul de control si prevenire a bolilor.

"Acest nou tabel indica faptul ca epidemia de SIDA este - si a fost - mai grava decat se credea", a spus Kevin Fenton, director. Noi tehnici au permis stabilirea unui bilant mai precis al epidemiei, a declarat directorul Julie Gerberding, in opinia careia "din nefericire suntem departe de a fi castigat batalia impotriva epidemiei de SIDA in Statele Unite". "Ca natiune trebuie sa ne unim, sa ne concentram eforturile asupra dezvoltarii de programe de prevenire" a subliniat el.

"Chiar daca nivelul SIDA este alarmant, stabilizarea sa in cursul ultimilor ani sugereaza ca eforturile de prevenire au avut un impact", a spus Richard Wolitski, director interimar al diviziei de prevenire a SIDA.

Studiul mai arata ca barbatii homosexuali si bisexuali, precum si afroamericanii din cele doua sexe sunt grupurile cele mai afectate de virus. 53% dintre noile cazuri vizeaza homosexuali si bisexuali, in timp ce 31% vizeaza heterosexuali si 12% dependenti de droguri, care folosesc seringi. Afroamericanii reprezinta 45% din noile cazuri inregistrate in 2006.

Potrivit unui studiu recent publicat de ONU, virusul HIV da semne de oboseala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.