Patriot Act, de exemplu, e precedentul care permite oricarei institutii americane dedicate protejarii SUA sa ia masurile necesare pentru a depista potentialii teroristi.

Unul dintre obiceiurile agentilor federali prezenti in aeroporturi, obicei din ce in ce mai intalnit si mentionat in media, e confiscarea laptopurilor. Incepand cu 16 iulie 2008, oficialii au dreptul nu doar sa retina pentru verificari aparatele electronice care ar putea contine informatii referitoare la posibile atacuri teroriste, dar pot si impartasi, cu celelalte organisme abilitate, datele pe care, oricum, le copiaza pentru investigatii ulterioare.

Nu doar computerele portabile sunt pe lista celor insarcinati cu securitatea SUA, ci si mobilele, hard disk-urile, iPod-urile, pagerele, beeperele, stick-urile USB si orice mediu poate stoca informatie, inclusiv hartia.

Secretarul Homeland Security, Michael Chertoff, scrie, intr-un articol publicat luna trecuta de publicatia USA Today: "cea mai periculoasa contrabanda e, deseori, de gasit in laptopuri si in alte aparate electronice", mentionand gasirea de "materiale violente referitoare la Jihad" sau pornografie infantila. Detaliile care pot transforma computerul tau intr-o tinta pentru perchezitia oficialilor americani pot si gasite aici.