Ajutoarele umanitare ruse pentru regiunile inundate din Republica Moldova si Ucraina vor sosi la destinatie in 4 august, a anuntat viceministrul rus pentru situatii de urgenta, Aleksandr Ciuprian, potreivit NewsIn.

"Doua coloane de camioane care transporta ajutoare umanitare vor sosi la Chisinau si la Ivano-Frankovsk luni, 4 august", a declarat oficialul rus.

Ajutoarele cuprind generatoare electrice, paturi, echipamente de sudare, ferastraie electrice, o motopompa,
corturi, vase din aluminiu, paturi si dezinfectant. In total, Ucraina va primi 54,4 tone de ajutoare, iar Republica Moldova 50,7 tone.

Premierul rus Vladimir Putin ordonase joi Ministerului pentru Situatii de Urgenta si Afacerilor Externe sa furnizeze ajutoare umanitare de urgenta victimelor inundatiilor din Ucraina si Republica Moldova.

Cel putin 30 de persoane, dintre care sase copii, au murit in perioada 23-27 iulie, in cele mai grave inundatii din Ucraina din ultimul secol. Zeci de persoane sunt date disparute, iar cateva mii au fost evacuate din regiune.

Republica Moldova a inregistrat joi primele trei victime, in urma unei ploi extrem de puternice care a afectat capitala. Peste 100 de case au fost distruse in Republica Moldova in urma intemperiilor si peste 5.000 de persoane au fost evacuate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.