Fostul lider al sarbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, a declarat ca este imposibil de crezut ca va avea un proces corect la Tribunalul Penal International (TPI) de la Haga, pentru ca presa internationala l-a etichetat deja drept criminal de razboi, relateaza NewsIn.
Intr-un document transmis tribunalului de catre Karadzici si publicat de instanta vineri, fostul lider al sarbilor din Bosnia afirma ca transferarea sa la Haga " a fost insotita de numeroase si grave nereguli".
"Prima neregula este vanatoarea de vrajitoare care a inceput in presa musulmana chiar inainte de inceperea razboiului si care m-a etichetat drept criminal de razboi intr-un moment in care vicitme erau doar sarbii", potrivit documentului citat.

"Presa internationala a continuat aceasta vanatoare de vrajitoare, astfel incat multora li se pare inimaginabil ca acest tribunal sa ma achite. Cred ca acest lucru pericliteaza serios procesul in sine", a spus Karadzici.

"Ati fost informati gresit cu privire la data arestarii mele (...) Exista numeroase nereguli in ceea ce priveste relatia mea cu aceasta institutie (TPI - n.red.) si prezenta mea aici. Exista nereguli in legatura cu sosirea mea aici", declarase joi Karadzici in fata TPI.

Autoritatile sarbe au anuntat arestarea lui Radovan Karadzici in seara zilei de luni 21 iulie, dar avocatul sau a afirmat ca fostul lider al sarbilor bosniaci fusese de fapt arestat vineri, 18 iulie. Si o parte a presei sarbe a scris, citand surse apropiate anchetei, ca suspectul a fost arestat vineri, dar autoritatile nu s-au grabit sa faca anuntul pana cand nu au efectuat teste ADN pentru a se asigura de identitatea acestuia.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.