Un tablou de Caravaggio a fost furat de la muzeul de arta occidentala si orientala din Odessa, potrivit presei internationale, care citeaza fortele de ordine

Tabloul "Arestarea lui Hristos", datand din 1573-1602 a fost furat in noaptea de miercuri spre joi, potrivit unei surse din cadrul muzeului citata de agentia Interfax.

"Sticlele geamurilor au fost scoase si infractorul a reusit sa intre in muzeu. Alarma nu a functionat pentru ca geamurile nu au fost sparte", a explicat seful politiei din Odessa.

In trecut, tabloul a fost considerat o copie a celui expus la National Gallery Dublin, dar in anii 1950, un critic de arta rus a demonstrat ca tabloul apartine pictorului italian.

Pictura a fost cumparata de un ambasador rus in Franta si oferit apoi printului Vadimir Romanov la finalul secolului XIX. Dupa revolutia bolsevica, tabloul a fost trimis la scoala de arta de la Odessa, apoi la muzeu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.