Potrivit unei directive a secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, aerul conditionat va fi oprit in cladirea cu 39 de etaje, temperatura ajungand la 22-25 grade Celsius in week-endurile din august. Aceasta initiativa, care vizeaza reducerea costurilor energetice in cadrul luptei impotriva schimbarii climatice, ar putea fi extinsa pe toata perioada anului, permitand o economie de un milion de dolari si o reducere a emisiilor de CO2 din imobil de ordinul a 2.800 de tone. In timpul iernii, procesul ar putea fi inversat si termostatul de incalzire coborat cu cateva grade.

"Am reusit sa aducem chestiunea schimbarii climatice printre prioritatile agendei internationale, acest lucru inseana ca ONU trebuie sa ia astfel de masuri", a spus Ban. "Trebuie sa dam un exemplu", a subliniat el.

In cadrul initiativei, Ban incurajeaza personalul, delegatii si diplomatii sa se imbrace mai lejer, incalcand astfel procotolul. Intrebat daca secretarul general va da un exemplu si in acest domeniu, Janos Pasztor, seful echipei care se ocupa de clima, a spus: "Va purta haine mai lejere, a confirmat-o".