Aproape 70 de imigranti romani de etnie rroma si-au instalat, in urma cu 12 zile, corturile sub ferestrele prefecturii departamentului Loire, situate in piata centrala a orasului francez Saint-Etienne, relateaza publicatia Paris Match, citata de Mediafax
Rromii sustin ca asteapta ca autoritatile locale sa le ofere locuinte, fie in regim de urgenta, fie pe termen lung. La 17 iulie, fosta scoala in care 120 de rromi se instalasera initial cu ajutorul fostei administratii locale a fost evacuata de fortele de ordine la cererea noului primar socialist al orasului. De atunci, primaria Saint-Etienne si asociatiile care sustin drepturile imigrantilor sunt prinse intr-o polemica virulenta in jurul acestui caz.

Rromii sustin ca sunt discriminati in Romania si doar 15 dintre ei au acceptat sa revina in tara de origine, cu toate ca sunt si voci care sustin ca acestia se vor intoarce in Franta, chiar cu banii dati de guvernul francez drept „ajutor financiar”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.