Cei care s-au plictisit de mare si de soare, au o alternativa care daca nu ridica adrenalina cel putin trezeste indignarea. O agentie de turism din Serbia organizeaza de saptamana trecuta tururi ale locurilor frecventate de fostul lider al sarbilor din Bosnia Radovan Karadzici

"Partenerul nostru international a cerut sa includem in vizita din Belgrad locurile frecventate de Radovan Karadzici", a declarat directoarea unei agentii turistice, Vekol tours, Tanja Bogdanov. Insa la putin timp dupa ce a inclus aceasta vizita in oferta generala, agentia, specializata in vizite pentru grupuri de turisti straini, a infiintat un program special numit "Pop art Radovan".

Turistii pot vedea unde locuia Karadzici, sub identitatea doctorului Dragan Dabici, barul si restaurantele pe care le frecventa. "Vizita se incheie la Tribunalul sarb pentru crime de razboi, unde si-a petrecut ultimele zile" inainte de transferarea sa la Tribunalul Penal International (TPI), a explicat Bogdanov. Directoarea agentiei de turism a subliniat ca vizita nu furnizeaza pentru moment turistilor decat informatii de baza, din cauza "situatiei politice si timpului foarte redus". "Este vorba despre un program absolut apolitic, nu vrem sa reflectam nicio opinie politica, oricare ar fi ea", a subliniat ea.

Potrivit lui Bogdanov, agentia Vekol oganizeaza alte vizite tematice pe baza personalitatilor din istoria sarbilor, cum ar fi Josip Broz Tito, liderul Iugoslaviei comuniste, sau Nikola Tesla.

Radovan Karadzici, inculpat pentru genocid si crime de razboi, a fost transferat miercuri dimineata la TPI pentru fosta Iugoslavie, la Haga, unde va comparea in fata judecatorilor joi dupa-amiaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.