Un "atentat de amploare" iminent al ETA ameninta Tara Bascilor. Alerta a fost emisa de Departamentul autonom basc de Interne, care a avertizat miercuri politia basca in privinta consolidarii masurilor de securitate

Informatiile au fost obtinute in urma anihilarii, la 22 iulie, a "comandoului Biscaye" al ETA, considerat responsabil pentru principalele atentate comise in ultimele luni. Sapte membri si colaboratori ai comandoului au fost arestati si plasati in detentie duminica.

Departamentul basc de Interne a reamintit ca circa 20 de atentate atribuite ETA nu sunt elucidate, ceea ce demonstreaza ca o parte a structurii organizatiei "a putut ramane intacta".

Potrivit comunicatului, ETA ar putea incerca sa comita un atentat de anvergura, similar celui planificat pentru 31 iulie impotriva unei unitati a politiei basce, in timpul sarbatorilor de la Getxo, o suburbie luxoasa a orasului Bilbao.

"Teroristii ar putea incerca sa comita un atentat in circumstante similare: o localitate in care se desfasoara o sarbatoare, la care participa multi oameni si deci mai multi politisti", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.