Presedintele ucrainean a plecat luni seara in concediu, in pofida perioadei critice pe care tara sa o traverseaza in aceste momente. Crimeea este destinatia pe care Iuscenko a ales-o pentru a-si petrece o parte din concediul anual

Decizia sa a starnit criticile opozitiei, care considera ca seful statului nu are dreptul la vacanta intr-o perioada atat de dificila pentru tara.

Biroul de presa al Presedintiei a precizat insa ca Iuscenko isi va intrerupe vacanta pentru mai multe vizite de lucru si intalniri. Marti, Iuscenko urma sa se intalneasca cu presedintele armean Serj Sarkisian.

Parlamentarul Viktor Ukolov, membru al formatiunii premierului Iulia Timosenko, a declarat pentru UNIAN ca presedintele nu are dreptul sa plece in vacanta in conditiile in care, Consiliul National de Securitate a declarat, la cererea sefului statului, stare de urgenta in sase regiuni ale tarii pentru o perioada de trei luni.
Ukolov a mai spus ca multi dintre colegii sai din Parlament au plecat spre regiunile afectate de dezastru pentru a ajuta populatia.

Treizeci de persoane au murit in inundatiile din Ucraina, potrivit presei din aceasta tara, iar mii de case au fost distruse, lasand un mare numar de oameni fara adapost.

Iuscenko si premierul Timosenko au o relatie conflictuala, pe care seful statului o explica prin intentia fostei sale aliate din timpul Revolutiei Portocalii de a candida la presedintie impotriva sa, la urmatoarele alegeri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.