Comisia Europeana va premia 12 proiecte referitoare la participarea civica, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Bruxelles, arata un comunicat din partea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Proiectele vor primi "Stelele de Aur pentru cetatenie europeana activa", premii care in acest sunt acordate de catre Comisarul european pentru educatie, formare profesionala, cultura si tineret, Ján Figel. Acesta a declarat ca Europa are nevoie de implicare si de opinia cetatenilor, iar castigatorii Stelelor de Aur demonstreaza ca exista initiative sistematice care arata cum cetatenii se mobilizeaza pentru chestiuni relevante pentru ei.

Juriul din acest an este compus din sapte membri si prezidat de Hannu Takkula, membru al Parlamentului European si vicepresedinte al Comisiei PE pentru Cultura si Educatie. Printre membrii juriului se numara Brenda King din partea Comitetului Economic si Social European si Keith Walters din partea Comitetului Regiunilor.

"Am avut ocazia de a analiza proiecte de calitate si de a identifica printre acestea pe cele care au reflectat obiectivul programului Europa pentru cetateni si care, in acelasi timp, puteau fi utilizate in continuare pentru a incuraja eforturi similare in domeniu" a declarat presedintele juriului, Hannu Takkula, adaugand ca "in acest an, in tandem cu Anul european al dialogului intercultural, am selectat trei proiecte care se bazeaza pe experientele istorice ale generataiilor trecute si care educa generatiile viitoare invatandu-le cum sa devina tolerante si deschise".

Stelele de Aur sunt decernate in fiecare an in cadrul programului Europa pentru cetateni, care se adreseaza societatii civile organizate si, in sens mai larg, cetatenilor de rand. Acest program UE isi propune sa stimuleze implicarea cetatenilor in construirea Europei, avand la dispozitie in acest an, un buget de aproximativ 27 de milioane de euro.

Ceremonia decernarii Stelelor de Aur va avea loc la data de 13 noiembrie 2008, la Bruxelles, fiind deschisa publicului numai pe baza de inscriere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.