Doua persoane au fost ucise si alte sase au fost ranite cand un barbat inarmat cu o pusca de vanatoare a deschis focul asupra unor credinciosi intr-o biserica din Knoxville, Tennessee, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Jim Adkisson, in varsta de 58 de ani, a deschis focul in biserica unitariana din oras, in timpul slujbei, a declarat Joe Hultquist, consilier municipal. Anchetatorii cred ca el a tras de trei ori. Un barbat de 60 de ani a murit pe loc, iar o femeie de 61 de ani a murit la spital.

Barbatul a fost arestat imediat. El nu pare sa fi frecventat biserica inainte si motivele atacului nu sunt cunoscute.

Mai multi copii cantau in cor cand barbatul a deschis focul, dar niciunul nu a fost ranit.

Postul de televiziune local a afirmat ca doi membri ai bisericii l-au injunghiat pe agresor si l-au tinut pana la sosirea politiei.

Barbatul care a deschis focul intr-o biserica din Tennessee a explicat, intr-o scrisoare de patru pagini gasita la el acasa, ca nu-si poate gasi de lucru din cauza liberalilor si homosexualilor, relateaza Reuters.

"Se pare ca ceea ce l-a impins spre acest eveniment oribil este faptul ca nu reusea sa-si gaseasca un loc de munca, frustrarea din aceasta cauza si ura sa declarata pentru miscarea liberala", a anuntat seful politiei din Knoxville, Sterling Owen.

Suspectul Jim Adkisson, care este in arest si caruia i s-a fixat o cautiune de un milion de dolari, lucrase ca inginer mecanic in mai multe state. El si-a descris planurile violente intr-o scrisoare de patru pagini gasita la el acasa, in care explica de asemenea ca varsta sa si "liberalii si homosexualii" care ocupa locurile de munca i-au redus sansele.

Biserica de langa Knoxville, Tennessee, in care circa 200 de persoane asistau la o piesa de teatru montata de copii la momentul incidentului, a fost in centrul atentiei in ultima vreme pentru "pozitiile sale liberale", a explicat seful politiei.

Adkisson nu pare sa faca parte din niciun grup organizat si nu are rude apropiate. El nu a vrut sa ucida pe cineva anume, desi este posibil sa fi evitat sa traga in copii, a mai spus oficialul citat.

Adkisson a intrat in biserica cu o pusca de vanatoare ascunsa intr-o husa de chitara si a tras de trei ori, inainte de a fi imobilizat de oamenii din biserica. Un barbat a murit pe loc, iar o femeie ranita a murit ulterior la spital.

"Nu cred ca se astepta sa plece viu de acolo si, daca nu ar fi fost actiunile prompte ale unor oameni din biserica, ar fi existat mult mai multe victime", a spus seful politiei.

In Statele Unite au existat mai multe incidente armate in biserici in ultimii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.