Cotidienele germane se intreaba daca vreun politician local poate scoate in strada la fel de multi simpatizanti

Discursul tinut de candidatul democrat la prezidentialele din SUA, Barack Obama, in Berlin, in fata Coloanei Victoriei, a atras o mare de oameni, nici mai mult nici mai putin de 200.000 de persoane, potrivit estimarilor politiei germane. Obama a fost primit la fel ca si un star rock, de sute de mii de persoane care si-au afisat vizibil simpatia pentru senatorul de culoare. CNN a titrat chiar ca intalnirea dintre Obama si germani a fost o adevarata “Obamafest”, calchiind denumirea popularului festival Oktoberfest.

Atmosfera a fost una de sarbatoare, iar cotidienele germane se intrebau ieri retoric daca vreu politician german este in stare sa scoata in strada la fel de multi compatrioti - majoritatea tineri. In plus, cotidianul berlinez Der Tagesspiegel a tinut sa mentioneze ca discursul de 45 de minute al lui Obama, care a fost un “ecou” al discursurilor pe care alti doi presedinti americani, John F. Kennedy si Ronald Reagan, le-au tinut in timpul Razboiului Rece, cand Berlinul era divizat, putea fi rostit doar in Germania.

Discurs despre viitor
“Oameni ai Berlinului, oameni ai lumii, ora noastra a venit. O noua generatie, generatia noastra, trebuie sa lase urme in istorie”, a spus senatorul american, continuand: “Nu ne putem permite sa fim divizati”.

Evocand caderea zidului Berlinului din 1989, el a lansat un apel la distrugerea altor ziduri. “Zidurile dintre aliatii vechi, de-o parte si de alta a Atlanticului nu pot ramane in picioare. Zidurile dintre tarile cele mai bogate si tarile cele mai sarace nu pot ramane in picioare. Zidurile dintre rase si triburi, dintre indigeni si imigranti, dintre crestini, musulmani si evrei nu pot ramane in picioare”, a spus Barack Obama in aplauzele audientei, noteaza Agerpres.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.