Atentia mass-media pentru turneul democratului a reprezentat o saptamana neagra pentru republicani.

Turneul de o saptamana in care Barack Obama a vizitat sapte tari a luat sfarsit sambata la Londra. Obama s-a prezentat impecabil si a fermecat nu numai miile de berlinezi ce i-au ascultat discursul, dar si pe liderii europeni cu care s-a vazut. Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, i-a adus democratului laude exuberante dupa intalnirea de la Palatul Élysée, iar, potrivit „The Guardian“, „praful de stele“ emanat de Obama i-a adus zambetul pe buze pana si lui Gordon Brown.

„A fost foarte important pentru mine sa arat cum o administratie Obama ar actiona in relatiile internationale“, a declarat politicianul la Londra.

Problemele pe care a pus accent potentialul viitor presedinte american au fost retragerea esalonata din Irak si concentrarea eforturilor militare in Afganistan. Totodata, Obama a cerut mai multa implicare din partea guvernelor europene in eforturile comune privind securitatea si lupta impotriva terorismului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.