Presedintele venezuelean Hugo Chavez si regele Spaniei, Juan Carlos, si-au dat mana si s-au impacat astazi, in prima lor intalnire de cand monarhul spaniol i-a spus liderului de la Caracars sa taca, la un summit in noiembrie, informeaza NewsIn.

"Ce-ar fi sa mergem la plaja?", a glumit Chavez, relaxat, cand s-a intalnit cu regele, la resedinta acestuia din Mallorca.

Totusi, liderul venezuelean, imbracat cu costum si purtand cravata, nu l-a imbratisat pe Juan Carlos, asa cum a spus ca ar dori sa faca.

Relatiile s-au deteriorat intre cele doua tari anul trecut, dupa ce regele Spaniei, Juan Carlos i-a strigat lui Chavez: "De ce nu taci?", cand acesta a intrerupt un discurs al premierului spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, la un summit in Chile.

Fotografiile care au surprins acest moment au facut inconjurul lumii, ajungand chiar sa inspire tricouri. Regele Juan Carlos si-a pierdut calmul atunci cand Chavez l-a numit "fascist" pe fostul premier spaniol Jose Maria Aznar - din partidul conservator PP.

Dupa aceea, Chavez a amenintat cu revizuirea legaturilor diplomatice si de afaceri cu fosta putere coloniala Spania, investitor major in regiune, si a cerut ca regele sa-i prezinte scuze publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.