Candidatul republican la Casa Alba John McCain a anuntat ca se va intalni vineri cu Dalai Lama, in marja unei reuniuni electorale din Colorado, informeaza AFP, potrivit NewsIn.

"Abia astept sa intalnesc un om care joaca un rol model pe scena internationala si care este un erou", a spus McCain intr-o conferinta de presa din Ohio (nord).

Senatorul de Arizona a subliniat ca il respecta si il admira pe liderul spiritual al tibetanilor "pentru eforturile sale in favoarea libertatii poporului Tibetului si lumii intregi".

Liderul spiritual al tibetanilor se afla in prezent in Wisconsin (nord), in cadrul unei manifestatii religioase organizate de comunitatea budista. El va sustine astazi un discurs in cadrul unui seminar la Aspen, Colorado.

Intalnirea dintre candidatul republican si Dalai Lama, care va avea loc la Aspen, va avea "caracter privat", a precizat pentru AFP echipa de campanie a senatorului Arizona.

Desi Statele Unite considera Tibetul ca facand parte din China, problema tibetana este o chestiune delicata in relatiile dintre cele doua tari. Guvernul chinez il considera pe Dalai Lama un separatist periculos, in timp ce administratia si Congresul american vad in el un campion al libertatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.