Detalii mai mult sau mai putin reale din viata secreta a fostului lider sarb bosniac ies la iveala in presa internationala

Viata secreta pe care a dus-o Radovan Karadjici pana in momentul capturarii sale de catre fortele de securitate sarbe a facut obiectul unor largi dezbateri in presa internationala. Ziarele si agentiile de presa se intrec in dezvaluiri, unele dintre ele dezmintite insa de apropiatii fostului lider sarb bosniac.

Dezvaluirile facute de cotidianul britanic „The Daily Telegraph“ despre viata amoroasa a suspectului de genocid reprezinta un exemplu elocvent. Metmorfozat intr-un vindecator spiritual, ascunzandu-se mereu de serviciile de informatii, Radovan Karadjici a gasit timp pentru a avea o viata sociala activa, inclusiv o amanta, scrie publicatia citata. Psihiatrul Radovan Karadjici, care traia sub numele de Dragan Dabici, expert in medicina alternativa, avea si un local favorit, numit „Casa de Nebuni“. Acest bar era un loc de intalnire pentru nationalistii nostalgici, pe pereti fiind atarnate fotografii cu liderul politic al sarbilor bosniaci, Radovan Karadjici, si cu cel militar, Ratko Mladici.

In plus, Karadjici nu ar mai fi luat legatura cu sotia sa, care locuieste in Bosnia, gasindu-si o noua dragoste - o bruneta trecuta de prima tinerete, care il insotea la toate conferintele. Mila Damjanov, 53 de ani, a negat categoric ca ar fi fost amanta lui Karadjici.

Intre Romania si Ruma
Un alt subiect controversat este cel legat de localitatea in care a fost emis actul de identitate fals folosit de Karadjici. Agentia italiana Adnkronos a relatat, citand surse apropiate anchetei, ca acesta ar fi fost eliberat in Romania, cel mai probabil pe numele unei persoane decedate, releva Mediafax.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.