Candidatul democrat la presedintia SUA, Barack Obama, si-a incheiat ieri vizita in Israel printr-o deplasare la Zidul Plangerii. Purtand pe cap traditionala kippa alba, Obama a fost insotit de rabinul responsabil de Zidul Plangerii, Shmuel Rabinovich, si alte cateva persoane
Senatorul de Illinois a lasat un mesaj intre pietrele zidului si s-a recules timp de cateva minute. In vreme ce unii credinciosi si-au intrerupt rugaciunea de dimineata pentru a da mana cu candidatul democrat, altii nu au fost impresionati de acesta. Unii l-au huiduit, un israelian chiar strigandu-i: “Obama, Ierusalimul nu este de vanzare!”, aluzie la faptul ca a cerut negocierea statutului Ierusalimului.

Dupa toata agitatia din Israel, Obama s-a indreptat spre Germania, in prima oprire a partii europene a turneului sau extern. El trebuia sa rosteasca un discurs la Berlin, unde ar putea atrage “cateva zeci de mii” de persoane, potrivit autoritatilor. Potrivit publicatiei Time, Berlinul s-a transformat zilele acestea in “capitala celui de-al 51-lea stat american” arborand steagul american si imaginea lui Obama pe orice, de la ziduri si vitrine pe tricourile celor care fac sport in parc.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.