Cand a fost intrebat, la o conferinta de presa, daca el considera ca Jvania, in prezent deputat, a fost implicat in acest dosar, presedintele a raspuns "da, si acesta este un mod fin de a o spune".

Miercuri, un responsabil al presedintiei a declarat ca Jvania are legatura cu otravirea lui Iuscenko. "El a insistat pentru organizarea dineului in urma caruia Iuscenko s-a imbolnavit", a declarat responsabilul, Igor Puskin.

Jvania, care a fost interogat de mai multe ori in cadrul anchetei cu privire la otravirea lui Iuscenko, a declarat in iunie ca presedintele nu a fost otravit cu dioxina si ca rezultatele analizelor au fost falsificate. Potrivit acestui fost sef al campaniei lui Iuscenko, actualul presedinte ar fi fost victima unei intoxicatii alimentare obisnuite, urmata de o pancreatita.

La 6 septembrie 2004, Iuscenko, la acea vreme candidatul prooccidental al opozitiei la alegerile prezidentiale, s-a imbolnavit in plina campanie purtata impotriva candidatului preferat de Moscova, Viktor Ianukovici. Medicii din Viena au identificat dupa trei luni otravirea cu dioxina. Fata lui Iuscenko inca mai poarta urmele otravirii, insa ancheta cu privire la acest dosar nu a inregistrat niciun progres.